Cursusdata VCA en Preventiemedewerker


VCA cursussen

Goede opleidingen en cursussen zijn van groot belang bij het voorkomen van incidenten en ongevallen, zeker in de bouw, bij transport en in de chemische industrie. Vandaar dat bedrijven in deze sectoren hun personeel een VCA cursus laten volgen, zodat zij in het bezit kunnen komen van het VCA certificaat. Daarbij wordt in deze sectoren van onderaannemers steeds vaker geëist dat zij VCA gecertificeerd zijn.

VCA betekent Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers.

B-VCA

Als medewerker bent u verplicht dat u beschikt over het certificaat basisveiligheid VCA (B-VCA). Tijdens deze VCA Basis cursus leert u veilig te werken en risico´s tot een minimum te beperken.

Vol-VCA

Bent u (uitvoerend) leidinggevende, dan bent u verplicht dat u beschikt over het certificaat Vol VCA. Tijdens deze Vol VCA cursus leert u hoe u uw eigen werkzaamheden veilig kunt uitvoeren en daarbij risico´s tot een minimum te beperken. Daarnaast leert u hoe u medewerkers kunt stimuleren om veilig en verantwoord te werken.

Beide VCA cursussen (B-VCA en Vol VCA) worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde instructeurs die bevoegd zijn om VCA cursussen aan derden te geven.

Tijdsduur

De tijdsduur van twee dagen is ingekort tot een halve dag, met vooraf digitale thuisstudie. Dit bespaart cursustijd voor zowel de ondernemer als voor de werknemer.

CBT examens

De afkorting CBT staat voor Computer Based Training en houd dus in dat u via de computer examen doet. Onze locatie in Tholen is dusdanig ingericht dat u op een computer examen kan doen. U doet dus geen examen meer op papier, maar via het beeldscherm. De vragen en mogelijke antwoorden worden u gegeven via een afgeschermde omgeving waarop u zich volledig op het examen kunt concentreren. Na het afleggen van het examen, wat voor VCA Basis maximaal 60 minuten en voor VCA VOL maximaal 105 minuten duurt, ontvangt u direct een voorlopige uitslag. Wanneer dit omgezet wordt in een definitieve uitslag en u geslaagd bent, ontvangt u uw diploma en een pasje.

CBT examens op locatie

Is u locatie voorzien van een stabiele internetverbinding (bekabeld) en voldoet de locatie aan de locatie eisen? Dan kunt u CBT examen op uw eigen locatie afleggen. U kunt met maximaal twintig kandidaten per sessie deelnemen aan het examen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Centraal Diploma Register

De registratie in het Centraal Diploma Register vind binnen twee werkdagen na het examen plaats.

Gegevens VCA cursussen:

Kosten VCA Basis cursus: € 214,– (excl. BTW)
Kosten Vol VCA cursus: € 237,– (excl. BTW)
Tijdsduur van een VCA cursus: 0.5 dag met digitale thuisstudie.
Aantal deelnemers per VCA cursus: minimaal 6 en maximaal 10
Toelatingseisen om een VCA cursus te mogen volgen: geen
Lesmateriaal: de desbetreffend digitale thuisstudie VCA krijgt u voor aanvang van de cursus
Locatie: op diverse locaties in Nederland door middel van open inschrijving of bij u in het bedrijf (incompany)
Diploma: nadat u de VCA cursus met een positief resultaat heeft afgesloten ontvangt u desbetreffend VCA diploma.
Lunch: bij een opleiding op één van onze locaties in Nederland is de lunch inbegrepen. Deze is bij een 0.5 dag niet inbegrepen.

 

 

Contact

Stevinweg 23

4691 SM Tholen

Route

088 112 9999