Cursusdata Vol VCA cursus


Vol VCA cursus

Bent u (uitvoerend) leidinggevende in de bouw, bij transport of in de chemische industrie? Dan bent u verplicht om het Vol VCA diploma te behalen.

Tijdens de cursus Vol VCA leert u hoe u uw eigen werkzaamheden veilig kunt uitvoeren en de risico’s hierbij tot een minimum weet te beperken. Daarnaast leert u bij de Vol VCA cursus hoe u uw medewerkers kunt stimuleren om veilig en verantwoord te werken.

Onderwerpen Vol VCA-cursus

Tijdens deze Vol VCA cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • de arbeidsomstandighedenwet (ARBO-wet)
  • een inventarisatie en evaluatie van de risico´s op de werkplek
  • het minimaliseren/terugdringen van het ziekteverzuim
  • het milieu

De Vol VCA cursus wordt uitsluitend gegeven door gecertificeerde instructeurs die bevoegd zijn om Vol VCA cursussen aan derden te geven.

De tijdsduur van twee dagen is ingekort tot één dag, met vooraf zelfstudie. Dit bespaart cursustijd voor zowel de ondernemer als voor de werknemer.

CBT examens

De afkorting CBT staat voor Computer Based Training en houd dus in dat u via de computer examen doet. Onze locatie in Tholen is dusdanig ingericht dat u op een computer examen kan doen. U doet dus geen examen meer op papier, maar via het beeldscherm. De vragen en mogelijke antwoorden worden u gegeven via een afgeschermde omgeving waarop u zich volledig op het examen kunt concentreren. Na het afleggen van het examen, wat voor VCA Basis maximaal 60 minuten en voor VCA VOL maximaal 105 minuten duurt, ontvangt u direct een voorlopige uitslag. Wanneer dit omgezet wordt in een definitieve uitslag en u geslaagd bent, ontvangt u uw diploma en een pasje.

CBT examens op locatie

Is u locatie voorzien van een stabiele internetverbinding (bekabeld) en voldoet de locatie aan de locatie eisen? Dan kunt u CBT examen op uw eigen locatie afleggen. U kunt met maximaal twintig kandidaten per sessie deelnemen aan het examen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Schriftelijke examens

De traditionele manier van examen doen, op papier, verdwijnt langzaam uit het VCA stelsel. Vanaf 1 september 2017 is het alleen nog maar mogelijk om examen te doen via het beeldscherm (CBT).

Bij een schriftelijk examen krijgt u een set opgaven (40 bij een VCA basis en 70 bij een VCA VOL), een antwoordblad in de vorm van een schrapkaart, een potlood, een gum en kladpapier. De antwoorden worden door u ingevuld op de schrapkaart, waarbij er altijd één antwoord juist is. Na afloop van het examen levert u alles gekregen materialen in bij de examinator. Indien u geslaagd bent ontvangt u uw diploma en een pasje.

Centraal Diploma Register

De registratie in het Centraal Diploma Register vind binnen twee werkdagen na het examen plaats.

Gegevens Vol-VCA cursus:

Kosten Vol-VCA cursus: € 209,– (excl. BTW)
Tijdsduur van de Vol-VCA cursus: 1 dag of 3 avonden, beide met zelfstudie
Aantal deelnemers per Vol-VCA cursus: minimaal 8 en maximaal 16
Toelatingseisen om de Vol-VCA cursus te mogen volgen: geen
Lesmateriaal: het lesboek Vol-VCA krijgt u voor aanvang van de cursus
Locatie: op diverse locaties in Nederland door middel van open inschrijving of bij u in het bedrijf (incompany)
Diploma: nadat u de Vol-VCA cursus met een positief resultaat heeft afgesloten ontvangt u een Vol-VCA diploma.
Lunch: bij een opleiding op één van onze locaties in Nederland is de lunch inbegrepen

 

Contact

Stevinweg 23

4691 SM Tholen

Route

088 112 9999