Communicatie

Bij het communiceren in het dagelijks leven, gaat soms wel eens iets mis. De één (ontvanger van de boodschap) begrijpt soms niet wat de ander (zender van de boodschap) bedoeld. Wanneer er in een situatie meer spanning is, door middel van een calamiteit, dan mag aangenomen worden dat dit communicatieproces sneller wordt verstoord en de kans op fouten groter wordt.

Oefening baart kunst

Het oefenen van calamiteitsituaties helpt mensen het specifieke communicatieproces te trainen. Dit draagt bij aan het reduceren van het aantal communicatiefouten in oefening of daadwerkelijke calamiteitsituaties. Van Rijn Veiligheidsopleidingen B.V. kan u helpen met dit communicatieproces door middel van onderstaande training.

Belangrijk is dat mensen leren om te gaan met een aantal basisregels voor dit communicatieproces. Door deze basisregels weet iedereen waar hij of zij zich aan moet houden om goed te kunnen communiceren. Daarnaast is het oefenen met communicatiemiddelen noodzakelijk. Bij bijvoorbeeld portofoons gelden aparte regels, welke de gebruiker in acht dient te nemen. Indien een gebruiker in een noodsituatie deze als eerste keer dient te hanteren, geeft dit een ongewenste situatie.

Om ervoor te zorgen dat de communicatie in uw bedrijf goed verloopt tijdens een calamiteit kunt u bij ons de cursus communicatie volgen.

Gegevens communicatie cursus:

Kosten communicatie cursus: Prijs op aanvraag
Tijdsduur van de communicatie cursus: 3 uur
Aantal deelnemers per communicatie cursus: minimaal 8 en maximaal 16
Instructeurs: er wordt uitsluitend les gegeven door instructeurs die beschikken over de juiste diploma’s en certificaten
Lesmateriaal: gebruik portofoons (indien gewenst) is bij de cursus inbegrepen
Locatie: bij u in het bedrijf
Certificaat: als u de cursus met een positief resultaat afsluit, ontvangt u een
bewijs van deelname
Lunch: bij een opleiding op één van onze locaties in Nederland is de lunch inbegrepen.

 

Contact

Stevinweg 23

4691 SM Tholen

Route

088 112 9999