Eendaagse cursus veilig werken met een hoogwerker

De cursus Veilig werken met een hoogwerker duurt 1 dag en kan zowel in Bergen op Zoom plaatsvinden als bij u op locatie (incompany). Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf de arbeidsinspectie en verzekering kunnen aantonen dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.Veilig werken met een hoogwerker

Inhoud eendaagse cursus veilig werken met een hoogwerker

Totaal neemt de cursus één dag in beslag. In de morgen zal er eerst aandacht gegeven worden aan de theorie en vervolgens wordt er in de middag in de praktijk geoefend. De theoretische onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de wet en regelgeving over een hoogwerker cursus. Daarnaast worden de types hoogwerkers behandeld en hoe deze zijn in te zetten. Het herkennen van risicovolle situaties zal zowel in de theorie en in de praktijk behandeld worden.

In de praktijk zal voornamelijk aandacht gegeven worden aan de veiligheidscontrole voor het werk, de veiligheid tijdens het werk en het veilig gebruik met daarbij de noodzaak van PBM’s. Ook wordt er uitleg gegeven over de opbouw en de werking van de hoogwerker. Controle en functietesten zullen worden uitgevoerd met daarbij de praktijkoefeningen zoals het veilig verplaatsen en het manoeuvreren van de hoogwerker.

Hoogwerker certificaat inclusief SOG

Het doel van de cursus hoogwerker VCA SOG is het behalen van het certificaat waardoor men voldoet aan de hedendaagse eisen van de Arbowet en het Arbobesluit volgens de eind- en toetstermen van de SOG. De SSVV Opleidingen Gids (SOG voorheen GORW) is van toepassing voor bedrijven die risicovol werk verrichten in de (petro)chemische industrie, de off-shore industrie, het gebied van industriële reiniging en contractors die door hun opdrachtgever verplicht gesteld worden het personeel VCA te certificeren (persoonscertificering). Er zijn 2 verschillende categorieën hoogwerkers, bij SSVV opgedeeld in 3A en 3B. 3A: werken met een mobiele verticale hoogwerker 3B: werken met een mobiele boom hoogwerker. Let op! Wanneer er wordt gekozen voor een SOG examen, geldt er een toeslag op het examen. Vraag dit vooraf eerst na.

Toelatingseisen SOG examens:

  • Minimaal 18 jaar.
  • In het bezit van een geldig rijbewijs B
  • In bezit van certificaat Basisveiligheid VCA
  • Kennis van de Nederlandse taal is vereist.

Welke categorieën hoogwerkers zijn er?

Categorie 1A : verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers, Categorie 1B : telescoop/kniktelescoop hoogwerkers, hoogwerkers op aanhanger of chassis en spinhoogwerkers met stempels, Categorie 3A : zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften en  Categorie 3B : zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers

Gegevens Logistieke opleidingen:

Kosten hoogwerker cursus: Prijs op aanvraag
Cursusplanning vraag de planning van cursussen aan via opleidingen@vrbb.eu
Aantal deelnemers per hoogwerker cursus: maximaal 6 deelnemers
Toelatingseisen om een hoogwerker cursus te mogen volgen: deelname vanaf 16 jaar
Lesmateriaal: geen
Locatie: in Bergen op Zoom  of bij u in het bedrijf (incompany)
Diploma: nadat u de hoogwerker cursus met een positief resultaat heeft afgesloten ontvangt u desbetreffend heftruck diploma.
Lunch: bij een opleiding op één van onze locaties in Nederland is de lunch niet inbegrepen.

Bent u op zoek naar een Hoogwerker cursus in de buurt van Bergen op Zoom of bij u op locatie? Vraag dan een offerte aan in het rechter menu. Wij proberen u binnen zo spoedig mogelijk te voorzien van een offerte.

Contact

Stevinweg 23

4691 SM Tholen

Route

088 112 9999