Cursusdata B-VCA cursus


B-VCA cursus

Als medewerker, werkzaam in de bouw, bij transport of in de chemische industrie, bent u verplicht om het B-VCA certificaat (VCA basis) te behalen. Tijdens de opleiding basisveiligheid VCA (B-VCA of basis VCA) leert u veilig te werken en de risico’s tot een minimum te beperken.

VCA betekent Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Bedrijven die zelf VCA gecertificeerd zijn, of werkzaamheden verrichten voor opdrachtgevers in de bovengenoemde sectoren zijn verplicht om hun werknemers een VCA cursus te laten volgen.

De duur van de cursus B-VCA is één 1 dag of avonden, beide met digitale thuisstudie. Aansluitend wordt het examen afgelegd. Het B-VCA examen is op dezelfde locatie waar de VCA basis cursus wordt gegeven. Na het behalen van het examen wordt het B-VCA dilpoma naar u toe gestuurd.

Onderwerpen B-VCA cursus

Tijdens de VCA basis cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • het inzicht krijgen in veilig werken;
  • uitleg over de ARBO-wet;
  • persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • de gevaren en eigenschappen van diverse soorten gevaarlijke stoffen;
  • hoe te handelen bij calamiteiten,
  • hoe te handelen bij verschillende soorten situaties.

De B-VCA cursus wordt uitsluitend gegeven door gecertificeerde instructeurs die bevoegd zijn om VCA Basis cursussen aan derden te geven.

De tijdsduur van twee dagen is ingekort tot een halve dag, met vooraf digitale thuisstudie. Dit bespaart cursustijd voor zowel de ondernemer als voor de werknemer.

CBT examens

De afkorting CBT staat voor Computer Based Training en houd dus in dat u via de computer examen doet. Onze locatie in Tholen is dusdanig ingericht dat u op een computer examen kan doen. U doet dus geen examen meer op papier, maar via het beeldscherm. De vragen en mogelijke antwoorden worden u gegeven via een afgeschermde omgeving waarop u zich volledig op het examen kunt concentreren.

Het VCA Basis examen kunt u in diverse talen afleggen. Mocht u extra begeleiding wensen vanwege dyslexie of dyscalculie dan bestaat bij ons de mogelijkheid om een VCA  Basis voorleesexamen af te leggen. Alle vragen en antwoorden worden voorgelezen via een koptelefoon. U krijgt hiervoor 15 minuten extra examentijd.

Na het afleggen van het examen, wat voor VCA Basis maximaal 60 minuten en voor VCA VOL maximaal 105 minuten duurt, ontvangt u direct een voorlopige uitslag. Wanneer dit omgezet wordt in een definitieve uitslag en u geslaagd bent, ontvangt u uw diploma en een pasje.

CBT examens op locatie

Is u locatie voorzien van een stabiele internetverbinding (bekabeld) en voldoet de ruimte aan de locatie eisen? Dan kunt u CBT examen op uw eigen locatie afleggen. U kunt met maximaal twintig kandidaten per sessie deelnemen aan het examen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Centraal Diploma Register

De registratie in het Centraal Diploma Register vind binnen twee werkdagen na het examen plaats.

Gegevens B-VCA cursus:

Kosten VCA Basis cursus: € 214,– (excl. BTW)
Tijdsduur van de B-VCA cursus: 0.5 dag met digitale thuisstudie.
Aantal deelnemers per B-VCA cursus: minimaal 6 en maximaal 10
Toelatingseisen om de B-VCA cursus te mogen volgen: geen
Lesmateriaal: de digitale zelfstudie B-VCA krijgt u voor aanvang van de cursus
Locatie: op diverse locaties in Nederland door middel van open inschrijving of bij u in het bedrijf (incompany)
Diploma: nadat u de B-VCA cursus met een positief resultaat heeft afgesloten ontvangt u een B-VCA diploma.
Lunch: bij een opleiding op één van onze locaties in Nederland is de lunch voor 1 dag inbegrepen. Deze is bij een 0.5 dag niet inbegrepen.

 

Contact

Stevinweg 23

4691 SM Tholen

Route

088 112 9999