Is de Blended Learning module geschikt als BHV cursus?

E-learning

Blended Learning is een Engelse term om een bepaalde onderwijsvisie te beschrijven. Het is een combinatie van online leren (E-Learning) en praktijkonderwijs.  Sinds 2012 biedt Van Rijn Brandbeveiliging als opleider twee verschillende manieren aan om het diploma Bedrijfshulpverlening  (BHV) te behalen:

Een bedrijfshulpverlener volgt een BHV cursus, dat is helder. De  trend in het onderwijs is het  online leren. Wat moeten we hiermee? Past dit voor mijn medewerkers? Een BHV cursus is toch een “doe” vak? In dit artikel lichten we een tipje van de sluier op.

Of de Blended Learning opleiding geschikt is voor uw medewerker is helemaal afhankelijk van zijn of haar wensen, persoonlijkheid etc. Uiteraard moet de cursist het zelf prettig vinden om theorie tot zich te nemen via de computer. Uit de lessen blijkt dat niet iedereen dit even fijn vindt. Ook blijkt dat sommige cursisten moeite hebben om de aangeleerde handelingen in de theorie te koppelen aan de praktijk handelingen.

BHV is inderdaad een “doe” vak. Het is niet altijd zo zwart/wit als in het theorieboek staat. Hulp verlenen is ook vaak improviseren, een aspect dat binnen de tweedaagse opleiding meer aandacht krijgt dan binnen de 1-daagse Blended Learning opleiding.

Voordelen van Blended Learning

Deze manier van opleiden biedt zeker voordelen. Zo hoeft u  uw medewerker maar één dag in te plannen om op cursus te gaan in plaats van twee dagen. De resterende tijd, gemiddeld 6-8 uur e-learning, kan de cursist volgen wanneer hij of zij daar tijd voor heeft. Vanaf het moment dat de aanmelding verwerkt is, heeft de cursist toegang tot zijn of haar persoonlijk account en kan de lesstof doorgenomen worden. Dit kan de cursist op zijn of haar eigen manier doen. Voor aanvang van de praktijk dag moeten de vier modules met een voldoende afgetoetst zijn.

Prijs

Prijstechnisch is een Blended Learning opleiding  iets voordeliger. Toch moet u de grootste besparing zien op het werkrooster. De cursist heeft in plaats van twee praktijkdagen nog maar één praktijkdag.

Blended Learning vs. Tweedaagse opleiding

Binnen de Blended Learning opleiding zijn de cursisten vooral zelfstandig in kleine groepjes aan het werk. De instructeur treedt op als coach en stuurt de cursisten, waar nodig, naar de juiste richting bij het zoeken naar antwoorden op vragen.

Binnen de tweedaagse opleiding is er meer ruimte voor maatwerk. Er kan beter ingegaan worden op vragen van cursisten en ook praktisch geoefend worden voor de calamiteiten die op de betreffende locatie voor kunnen komen.

Conclusie

Er kan geconcludeerd worden dat de Blendend Learning cursus geschikt is voor een BHV cursus. Zoals eerder al benadrukt is, is niet elke persoon voor deze cursus geschikt. U kunt als ondernemer zelf invullen welke vorm van opleiding bij uw organisatie en uw medewerkers past. Van Rijn Brandbeveiliging helpt u graag als u voor deze keuze staat. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Stevinweg 23

4691 SM Tholen

Route

088 112 9999