Van Rijn wint Thoolse ondernemersprijs 2020

Het publiek van de Thoolse ondernemersavond heeft Van Rijn Brandbeveiliging en Veiligheidsopleidingen in Tholen verkozen tot winnaar van de ondernemersprijs 2020. Bij de startersprijs gingen de meeste stemmen naar bloemist Ira van Dijke uit Sint-Annaland.

Winnaar Thoolse ondernemersprijs 2020

Niek Ridderhof (midden) krijgt net te horen dat zijn bedrijf de prijs gewonnen heeft. Links van hem Jan de Koster van de MCD en recht Kathleen Metz van Prince.

Verblussend goed

Van Rijn ’is verblussend goed’. Met de slogan van het bedrijf in Tholen voor onder andere bhv-cursussen, brandblussers werd een inleidend filmpje afgesloten. Vervolgens pakten zo’n 150 aanwezigen hun telefoon om te stemmen. Niek Ridderhof, zoon van Cor, balde zijn vuist en lachte breeduit. Harm-Jan van Dijke overhandigde de prijs hij is voorzitter van het Ondernemers Overleg Tholen, die de avond samen met de Rabobank Oosterschelde en de gemeente organiseerde. Een speechbriefje van Ridderhof bleef in zijn broekzak. ,,Ik had mijn handen al vol”, vertelt hij. ,,Het is mooi om zo door je klanten gekozen te worden. Een motivatie om zo door te gaan.” Van Rijn heeft de afgelopen jaren gestage groei doorgemaakt op de locatie op het industrieterrein in Tholen. Voor Ira van Dijke was de verrassing groot toen ze haar bedrijfsnaam op het grote scherm zag. ,,Ik heb geen speech voorbereid”, zei ze lachend. ,,Klanten, bedankt.” Ira kwam ongeveer tien jaar geleden vanuit Oekraïne naar Sint-Annaland. Ze ging aan de slag bij bloemisten en heeft nu haar eigen bedrijf.

Jury

Het thema Groei en Bloei was dan ook een leidraad voor de jury om voor de ondernemers- en startersprijs bij elkaar zes bedrijven te nomineren. Bij de ondernemersprijs was ook MCD de Koster uit Stavenisse genomineerd.

De MCD behoeft als supermarkt weinig uitleg. De vestiging van Jan de Koster heeft eerder prijzen gewonnen voor beste MCD van Nederland. De jury had daarnaast Prince Kunststof Infra uit Tholen vooruitgeschoven als potentiële winnaar. Het bedrijf maakt kunststof verbindingen voor gas- en waterleidingen. Hoewel de vraag vanuit de gassector is afgenomen, groeit Prince, zo bleek uit het filmpje. Recent is daar ook een bedrijfshal aangebouwd. Bij de startersprijs had de jury ook NTX Duurzaam uit Sint-Annaland en Skyshark uit Poortvliet als één van de kanshebbers gekozen.

NTX Duurzaam is een bedrijf van Maarten van Oeveren. De Setallander geeft advies over duurzame energie en is de trekker achter Tholen Solar, de coöperatie die zonnepanelen op grote daken wil leggen. Het plan is om in 2025 tien daken vol te leggen. Skyshark is het bedrijf Jurg van der Vlies. Hij verhuurt als enige in Europa de Skyshark. Die is het beste te omschrijven als een speedboot die ook onder water kan. Hij kan zowel duiken als springen. Van der Vlies werd vertegenwoordigd door zijn vrouw en zoon, want hij zat voor zijn bedrijf in het buitenland. De jury bestond uit Mart van Nieuwenhuijzen (Landschapscamping Kruytenburg, winnaar vorige editie), Kirsti Kon(Flexexpress), Arjan van Dijke (DB Keukengroep), Paul Versluijs (winnaar Thoolse agrarische ondernemer) en Niel Jansen (Jansen Technology Group). De jury werd organisatorisch en secretarieel ondersteund door Anita Goedegebuure (Rabobank).

Bron : Eendrachtbode

Contact

Stevinweg 23

4691 SM Tholen

Route

088 112 9999