Controle en onderhoud Droge Blusleidingen

Voor droge blusleiding wordt ook wel eens voor de benaming droge stijgleiding of droge brandleiding gebruikt. Droge blusleidingen worden toegepast in grote of hoge (flat/ kantoren) gebouwen als blusvoorziening voor de brandweer. Deze brandbeveiligingsinstallatie kan in deze gebouwen bij brand erger voorkomen en beperkt de schade.

Deze droge blusleidingen bestaan meestal uit een verzinkte stalen pijp met 1 of meerdere voedingspunten. Deze hebben per verdieping een brandkraan.

Met de juiste brandbeveiligingsinstallatie, waar de droge blusleidingen toe behoren, en het juiste onderhoud, helpt u de brandweer om een brand sneller onder controle te krijgen. Het is daarom van groot belang dat de droge blusleidingen en de brandkranen jaarlijks worden gecontroleerd. Deze controle valt onder NEN norm 1594.

U kunt bij Van Rijn Brandbeveiliging B.V. terecht voor alle werkzaamheden rondom droge blusleidingen. Wij zijn gespecialiseerd in montage, reparatie, controle (keuring) en periodiek onderhoud van droge blusleidingen (volgens NEN 1594).

Hieronder staan globaal de stappen beschreven voor het onderhoud en controle van de droge blusleiding:

Inspectie droge blusleiding:

  • jaarlijks een visuele inspectie van de leiding zelf, dit gebeurt normaliter tijdens de jaarlijkse controle van de kranen;
  • de leiding heeft ook een 5-jaarlijkse keuring nodig, dit houdt in dat de leiding gevuld wordt met water en onder druk wordt gezet (afgeperst op 24 Bar). Hierna wordt de leiding geleegd. Mochten er tijdens het vullen lekkages optreden, dan worden deze indien mogelijk direct gerepareerd. Is dit niet mogelijk dan wordt er een reparatie voorstel gedaan.
  • Na het 5-jaarlijks onderhoud wordt er een keuring certificaat in tweevoud opgemaakt waarin alles wordt vastgelegd. De leiding wordt voorzien van een keuringssticker. Het 2e exemplaar van dit certificaat is bestemd voor de brandweer in uw regio.

Voordelen jaarlijkse controle droge blusleidingen

Met de jaarlijkse controle (keuren) van uw droge blusleidingen door Van Rijn Brandbeveiliging B.V. heeft u een aantal belangrijke voordelen:

  • u voldoet aan alle wettelijke eisen;
  • u geeft aan dat u een duidelijk veiligheidsbeleid heeft;
  • u kunt meerdere controles tegelijkertijd laten uitvoeren;
  • de droge blusleidingen zijn gebruiksklaar;
  • de brandweer grijpt niet naar een defecte droge blusleiding;
  • u kan letsel aan mens en dier alsmede materiële schade voorkomen of beperken.

Droge blusleiding aanleggen/vervangen?

Indien u droge blusleidingen nodig heeft of u wilt uw bestaande droge blusleidingen vervangen, dan bent u bij Van Rijn Brandbeveiliging B.V. aan het juiste adres. Wij kunnen voor u de aanleg van een droge blusleiding en hoge druk blusleiding verzorgen. Neem hiervoor in het rechtermenu contact met ons op.

Onderhoudsovereenkomst

Jaarlijkse controle van uw droge blusleidingen op basis van een onderhoudsovereenkomst in combinatie met andere controles en keuringen, van bijvoorbeeld de brandblussers en/of brandmeldinstallatie, is bij ons mogelijk.

Efficiënt en effectief

Vanzelfsprekend geldt hierbij een prijsvoordeel, naast het feit dat het bedrijf in één keer het aantal wettelijke controles en keuring laat verrichten, welke efficiënt (weinig oponthoud van werkzaamheden) en ook erg effectief is (één aanspreekpunt voor al uw wettelijke controles en keuringen).

Contact

Stevinweg 23

4691 SM Tholen

Route

088 112 9999