Controle en onderhoud AED

Met een AED kunt u levens redden. Wat als het apparaat niet werkt? Hoe merkt u deze storingen dan op? Wanneer zijn de batterijen aan vervanging toe? Het goed onderhouden van een AED is van groot belang. De AED’s dienen regelmatig gecontroleerd (gekeurd) te worden. Deze controle wordt door Van Rijn Brandbeveiliging uitgevoerd volgens de richtlijnen van de betreffende fabrikant.

Heeft u uw personeel altijd al een Reanimatie/AED training willen laten volgen? Klik hier voor meer informatie.

Periodieke controle

Dit houdt in dat een van onze REOB onderhoudsdeskundige bij u op locatie langskomt voor een uitgebreide controle en onderhoudsbeurt van uw AED. Tijdens deze controle wordt de AED met behulp van een PDA-checklist op verschillende punten gecontroleerd. Aandachtspunten zijn onder andere de capaciteit van de accu/batterijen en de houdbaarheid van de elektroden. Als er nieuwe updates voor de AED  zijn, denk aan nieuwe reanimatie richtlijnen, dan brengen wij u hiervan op de hoogte. Deze software/update kan  tijdens het controle bezoek worden geïnstalleerd. Wanneer er onderdelen vervangen dienen te worden, doen onze monteurs dit altijd in overleg met de klant.

Jaarlijks onderhoud door een REOB onderhoudsdeskundige.

Hierbij wordt o.a. gecontroleerd of de AED:

 • op de juiste locatie is aangebracht (een recente verbouwing kan hierbij van invloed zijn);
 • toegankelijk (zonder obstakels) en duidelijk zichtbaar is;
 • deugdelijk aan de muur gemonteerd zit;
 • voorzien is van een leesbare gebruiksaanwijzing;
 • de elektroden nog houdbaar zijn;
 • de capaciteit van de accu/batterijen op orde is;
 • geen zichtbare beschadigingen vertoont;
 • voorzien is van de nieuwste software.

 Voordelen jaarlijkse controle AED

Met het jaarlijkse onderhoud aan uw AED door Van Rijn Brandbeveiliging B.V. heeft u belangrijke voordelen:

 • u voldoet aan een gekeurde AED volgens richtlijnen van de fabrikant;
 • u geeft aan dat u een duidelijk veiligheidsbeleid heeft;
 • u kunt meerdere controles (bijvoorbeeld: kleine blusmiddelen) tegelijkertijd laten uitvoeren;
 • de AED is gebruiksklaar;
 • u grijpt niet naar een defecte AED;
 • u kunt letsel aan mens voorkomen of beperken.

 AED nodig?

Indien u een AED nodig heeft of u wilt uw bestaande AED vervangen, dan bent u bij Van Rijn Brandbeveiliging B.V. aan het juiste adres. Wij beschikken namelijk over een uitgebreid assortiment goedgekeurde AED’s. Neem hiervoor in het rechtermenu contact met ons op.

 Onderhoudsovereenkomst

Jaarlijkse controle (keuring) van uw AED op basis van een onderhoudsovereenkomst in combinatie met andere controles en keuringen, bijvoorbeeld kleine blusmiddelen, verbandtrommels en/of noodverlichting, is bij ons mogelijk.

 Efficiënt en effectief

Vanzelfsprekend geldt hierbij een prijsvoordeel, naast het feit dat het bedrijf in één keer het aantal wettelijke controles en keuring laat verrichten, welke efficiënt (weinig oponthoud van werkzaamheden) en ook erg effectief is (één aanspreekpunt voor al uw wettelijke controles en keuringen).

 REOB gediplomeerd

Van Rijn Brandbeveiliging B.V. is naast het keuren van AED’s ook gespecialiseerd in het onderhoud en de controle van kleine blusmiddelen, verbandtrommels, noodverlichting etc. In de NEN 671-3 wordt onder andere aangegeven dat de onderhoudsprocedures en de werkzaamheden verricht dienen te worden door REOB-gediplomeerde deskundigen (Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen). Al onze medewerkers zijn in het bezit van het diploma REOB. Hiermee heeft u direct de garantie voor de kwaliteit, die u van ons mag verwachten.

Contact

Stevinweg 23

4691 SM Tholen

Route

088 112 9999